ЧИ Є БЕЗПЕЧНІ ДОЗИ АЛКОГОЛЮ ДЛЯ ВАГІТНИХ?

Безпечної дози алкоголю для вагітних не буває. Споживання будь-якої кількості алкоголю, навіть одного бокала вина, призводить до проникнення етилового спирту крізь плаценту і потрапляння до плода, що розвивається.

Правила пожежної безпеки під час Великодніх свят

Шановні краяни! Наближається велике свято – Воскресіння Христове. Косівський районний відділ Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області напередодні свята нагадує Вам, що не слід забувати про правила пожежної безпеки під час Великодніх свят та відпочинку на природі. Адже, як свідчить статистика, випадки загорань частішають саме під час святкувань. Нерідко причиною загибелі  та травмування людей на пожежах стає порушення правил пожежної безпеки. Сонячні дні сприяють відпочинку на природі. Більшість громадян у вільний час виїздить за місто: до води та лісу. На жаль, на відпочинку люди забувають про правила поведінки у лісі, спричиняючи пожежі. Проводячи дозвілля у лісовій зоні,  не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки!

В церкві Різдва Пресвятої Богородиці села Рожнів відбулася театральна хресна дорога України у виконанні дітей-аматорів Рожнівського будинку культури імені Андрія Красовського

Діти - це Божий дар і благословення, велика радість і втіха, щастя та справжній скарб. Бог через дитину дарує батькам не лише продовження їхнього роду, а насамперед, можливість проявити батьківську любов, ніжність, особливу радість піклування, а в особі дитини - чистоту, безпосередність, довіру, щирість і безмежну можливість зростання та прояву талантів. І вже вдруге наші талановиті діти зуміли через коротеньке театралізоване дійство показати,які страшенні муки зносить багатостраждальна Україна. А разом із тим змогли вкотре нас дорослих переконати та посилити віру у Воскресіння. Ми щиро вдячні Мацко Софії, Радиш Ярославні, Прокопʼюк Наталії, Томей Ользі, Федоруку Максиму, Радиш Лілії, Пилипʼюк Софії, Думі Павлу, Левку Іллі, Марчуку Захару, Кричуну Павлу, Книш Софії, Кипич Каріні, Тарабасі Юлії, Погрибенник Вероніці, Хань Софії, Паранчичу Олександру, Одотюку Максиму, Строїчу Володимиру, Катериняк Аліні за володіння потенційним національним багатством, тим ресурсом, з якого створюється інтелектуальна еліта сильної та вільної країни. Дякуємо людям, які доклали зусиль для реалізації «Хресної дороги України», а саме: Отцю Павлу Слободяну та диякону Михнюку Василю за віру і підтримку юних талантів, Гольовській Христині, завідувачці сектору молоді спорту культури та туризму Рожніської сільської ради за написаний сценарій, Лазован Світлані, педагогу Рожнівської школи мистецтв за музичний супровід, Свирид Наталії, керівнику фольклору колективу Рожнівського БК за креативні ідеї та працю, Крутофісту Григорію за те, що зумів увіковічнити дійство через відео, батькам та вчителям, які привчають дітей любити Бога, країну, малу батьківщину, які відчувають, чують та сприяють розвитку талантів та прихожанам церкви Різдва Пресвятої Богородиці, котрі сьогодні були неабиякою підтримкою. І найперше та найголовніше ми дякуємо Господу Богу за дар життя і день прийдешній, дякуємо стійким, незламним воїнам Збройних Сил, бо завдяки їхньому супротиву ми нині мали змогу прокинутись у власних домівках. Зичимо легкості та спокою – в душі та навколо нас. Нехай щодня відчувається рух до цілі і радість у цьому русі. Нехай буде впевнена віра у те, що все бажане безумовно вдасться: для кожного з нас і для країни. Бо так воно зрештою і буде! І щастя буде! І мир буде! І Воскресіння! 

18 квітня 2024 року громадська організація «Центр освітніх реформ «НАШІ ДІТИ» за підтримки Тисменицької міської ради провела форум «Стаємо сильнішими разом. Ефективні моделі управління в умовах воєнного стану»

В рамках форуму спільно з учасниками проекту Ліга Сміху команди «Наш формат» відбувся турнір за участі 18 команд учнів 4-их класів громад Івано-Франківської області. Приємно, що команду «Сильні духом» від Рожнівської територіальної громади представляли учні 4-А та 4-Б класів Рожнівського ліцею «Гуцульщина». Це Дибель Катерина (капітан команди), Крутофіст Евеліна, Панчишак Вікторія, Присяжнюк Злата, Повшук Олександра, Пилип’юк Матвій.

Український компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії

У березні 2024 року Український компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії.

Нагородження Єви Олексюк

Сьогодні маленьку Кобаківчанку, ученицю ліцею ім. Марка Черемшини Єву Олексюк, було відзначено нагородою за участь та зайняте ІІ місце у ІІІ етапі обласної учнівської олімпіади «Як ти знаєш Біблію?» та обласного конкурсу учнівських творів на морально-етичну тематику «Бог-Україна-Родина і я» у 2023/2024 році, а також педагогів, які їх підготували.